Biografi - Lars Hannibal

Lars Hannibal

Lars Hannibal studerede guitar på konservatoriet i Aarhus og lut hos Toyohiko Satoh i Haag i årene 1972 til 1980.

Han har primært arbejdet som kammermusiker, og har siden 1980 tourneret intensivt i Europa, USA, Mellemøsten, Mexico, Korea, Kina og Japan. I mange år var det med violinisten Kim Sjøgren i Duo Concertante,- og fra 1992 har han sammen med sin kone, blokfløjte-spilleren Michala Petri, spillet mere en 1.000 koncerter.

Med Duo Concertante har han udgivet 10 CD`er. Med Michala Petri CD´erne Souvenir, Air og Kreisler Inspirations med romantisk musik for blokfløjte og guitar inspireret af Frits Kreisler. Denne CD blev i 2002 tildelt Deutscher Schallplattenpreis. I 2006 udkom Los Angeles Streets Concerto, med musik af Thomas Koppel, som samme år blev kåret til Bedste Danske Klassiske Udgivelse. I efteråret 2006 startede de deres eget pladeselskab Our Recordings, og udgav albummet Siesta, og i oktober 2009 udkommer Cafè Vienna hvor Petri/Hannibal spiller musik fra Beethovens tid.

I 1995 udkom soloalbummet Romance. I trioen med Birthe Kjær og Kim Sjøgren har han udgivet På en anden måde og På vores måde.


I 1998 startede Lars Hannibal et samarbejde med trompetisten Michael Brydenfelt, og i januar 1999 kom deres meget omtalte CD Memory som efter 6 uger blev tildelt en guldplade, og opnåede en 2. plads på den officielle pophitliste.


I 2005 startede Lars Hannibal, som en del af projektet Dialogue- East meets West, et samarbejde med den kinesiske Xiao spiller Chen Yue, og i foråret 2007 udkom deres første CD Spirits. Sammen har de netop dannet Quartet-East meets West, som også tæller Pipa spilleren Yan Jiang og Michala Petri.

Lars Hannibals nysgerrighed overfor andre genrer har også resulteret i samarbejder med bl.a. Palle Mikkelborg, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Svend Asmussen, Ghita Nørby, Svenn Skipper og Lone Hertz.


Som arrangør skriver Lars Hannibal for kombinationer hvor enten guitar eller lut indgår. På de fleste af sine indspilninger er han også arrangør. Som komponist arbejder Lars Hannibal i mindre formater,- hovedsagelig med sange og kammermusik.


Fra 1972 og frem til 1991, underviste Lars Hannibal på Peter Sabroe Seminariet i Aarhus og i mange år også på musikkonservatoriet i Aarhus. I 1991 blev han tildelt FTF's kultur pris og i 1993 Dansk Solist-Forbunds Jubilæums pris.


Lars Hannibal er også Ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp, Music adviser for Dansk EXPO 2010, og han kan høres i foredraget Mit liv med musikken,- en anderledes musikerkarriere.